Skalica má nového trénera, tím povedie Andrej Výboh

NETKY.SK • 7 Máj 2013, 09:46 • 2 min
Skalica má nového trénera, tím povedie Andrej Výboh

SKALICA - Novým hlavným trénerom hokejistov HK 36 Skalica sa stal Andrej Výboh, ktorý sa s extraligistom dohodol na trojročnej zmluve. Štyridsaťšesťročný rodák z Banskej Bystrice nahradil na poste Martina Pešouta, ktorý po sezóne prijal ponuku asistenta v Brne. Informovalo o tom utorňajšie vydanie denníka Šport.

slovakia

left justify in out

Výboh ako tréner v minulosti pôsobil v Slovane Bratislava pri žiackych a dorasteneckých tímoch, neskôr bol asistentom i hlavným trénerom mládežníckych výberov SR do 16, 17 či 18 rokov. Naposledy figuroval v štruktúrach Slovana pri mužoch ako diagnostik a analytik tréningového a zápasového programu.

"Musím povedať, že ponuka ma príjemne prekvapila. Skalica má seriózne zázemie, v tím dostávajú tréneri dôveru i priestor na prácu. A to zavážilo," uviedol pre denník Šport Výboh, ktorý priznal, že o ponuke rozmýšľal dlhý čas. "Pôsobil som totiž v štruktúrach Slovana na najvyššej úrovni a o to ťažšie bolo moje rozhodovanie. Napokon som však po konzultáciách so Slovanom dostal súhlas na rokovania so Skalicou a rozhodol som sa, ako som sa rozhodol."

Skalica sa netají tým, že chce omladiť káder a práve Výboh by mal úzko spolupracovať s mládežníckymi trénermi, aby sa zjednodušil prechod hráčov z juniorských kategórií do A-tímu. "Andreja Výboha sme angažovali preto, lebo je to nová tvár. Radi by sme vo svojich službách uviedli mladého, ambiciózneho trénera s modernými trénerskými metódami. Je to kvalitný pedagóg, ktorý má hromadu skúseností. Tak ako kedysi dostal u nás priestor Peter Oremus, tak chceme v tomto trende aj pokračovať a preto padla voľba na neho," povedal pre Šport generálny manažér Skalice Peter Srnec.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies