Skafidas dostal pre dopingovú aféru doživotný dištanc, Wilsonovej zničil kariéru

NETKY.SK • 16 Marec 2016, 12:52 • 2 min
Skafidas dostal pre dopingovú aféru doživotný dištanc, Wilsonovej zničil kariéru

LONDÝN - Britská antidopingová agentúra (UKAD) potrestala doživotným dištancom pôsobenia v športe bývalého atletického trénera Georgea Skafidasa, ktorý porušil deväť pravidiel.

slovakia

left justify in out

Dištanc sa vzťahuje na obdobie, počas ktorého pôsobil ako osobný tréner britskej šprintérky Bernice Wilsonovej. Wilsonová sa v minulom roku vrátila na atletické dráhy po štvorročnom zákaze činnosti, keď ju počas pretekov v roku 2011 pozitívne testovali na testosterón a clenbuterol. Pri vyšetrovaní sa zistilo, že Skafidas napomáhal šprintérke s dopingom aj počas trestu, keď jej aj naďalej podával zakázané látky. Vo februári 2015 ju opäť prichytili na dopingovej kontrole, tentoraz za klomifén.

 

Skafidas zatajil oznámenie o dopingovej kontrole tak, že skrýval oznámenie pre Wilsonovú, zatiaľ čo jej podal falošnú správu. "Tento prípad nie je znepokojujúci len z hľadiska dôvery atlétky smerom ku Skafidasovi, ale v konečnom dôsledku zničil Wilsonovej kariéru," povedala prezidentka UKAD Nicole Sapsteadová.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies