ŠK Slovan chce prekonať defenzívu Podbrezovej a snažiť sa ju zdolať, už v nedeľu

NETKY.SK • 28 Október 2016, 15:55 • 2 min
ŠK Slovan chce prekonať defenzívu Podbrezovej a snažiť sa ju zdolať, už v nedeľu

BRATISLAVA - V ponuke 14. kola najvyššej slovenskej futbalovej súťaže je aj šláger ŠK Slovan Bratislava - ŽP Šport Podbrezová. Pôjde o súboj tretieho s druhým v tabuľke Fortuna ligy 2016/2017: "železiari" získali doteraz o päť bodov viac (28, resp. 23 b.) a na lídra zo Žiliny majú šesťbodový odstup.

slovakia

left justify in out

Hráči Slovana by sa v prípade víťazstva priblížili Podbrezovej na dva body. Zverenci srbského trénera Ivana Vukomanoviča po septembrovej prehre v 10. kole na pôde úradujúceho majstra AS Trenčín (1:2) už v októbrových troch dueloch nezaváhali. "Belasí" si pripísali po domácich víťazstvách nad Michalovcami (3:1), Senicou (2:0) a naposledy v 13. kole v Zlatých Moravciach nad FC ViOn (5:1) plný počet 9 bodov a dali až desať gólov.

 

"Som rád, že sme ostatné tri zápasy vyhrali. Naposledy sme sa rozstrieľali a päťkrát skórovali v Zlatých Moravciach. Dúfam, že v tom budeme pokračovať," vyjadril sa pred nedeľňajším duelom so ŽP Šport pre televíziu TA3 útočník ŠK Slovan Tamás Priskin. Jeho klubový spoluhráč, ofenzívny stredopoliar Filip Oršula skonštatoval: "Vieme, že Podbrezová má teraz veľmi dobré obdobie. Majú pevnú defenzívu, dostávajú málo gólov. My sa však chceme sústrediť na seba a snažiť sa ich zdolať." Slovan bude hrať v lige trikrát za sebou v domácom prostredí, po Podbrezovej privíta Dunajskú Stredu a Ružomberok.


Futbalisti Podbrezovej sú pod vedením trénera Mareka Fabuľu naďalej najpozitívnejším prekvapením tohto ročníka najvyššej slovenskej súťaže. Mužstvo najmä zásluhou brankára Martina Kuciaka inkasovalo najmenej gólov zo všetkých dvanástich účastníkov Fortuna ligy - iba štyri. Tím ŽP Šport pred duelom na Pasienkoch podľahol v tejto sezóne len v prvý októbrový deň v 11. kole na pôde Žiliny (0:1), následné dva zápasy na trávniku súpera vyhral: v Trnave i v Myjave zhodne 2:0, štvorzápasový náročný "trip" zakončí v Bratislave.

 

"Za to, kde sa momentálne nachádzame, patrí zásluha každému v klube. Samozrejme, že druhé miesto nás všetkých nesmierne teší, ale ak si chceme udržať túto pozíciu aj v ďalšom priebehu sezóny, musíme sa neustále zlepšovať a pracovať," vyjadril sa na klubovom webe 22-ročný obranca Podbrezovej Ján Krivák. Tomu bude v strede obrany chýbať stabilný spoluhráč Jaroslav Kostelný, skúsený 31-ročný stopér a kapitán mužstva má od disciplinárnej komisie SFZ pozastavený výkon športovej činnosti na jedno súťažné stretnutie za päť napomenutí žltou kartou. "Na tréningu sa venujeme všetkým činnostiam, keď celé mužstvo pomáha brankárovi a ten nám zasa pomôže potom, že niečo chytí," vyjadril sa pre TA3 Kostelný a doplnil: "Do konca súťaže je 20 kôl. Dúfam, že budeme oslavovať na konci sezóny."


Hráči Podbrezovej majú dobré spomienky na prvý tohtosezónny vzájomný duel proti Slovanu Bratislava: v rámci 3. kola najvyššej súťaže zdolali 31. júla 2016 doma svojho bratislavského protivníka 2:0, keď sa v závere stretnutia presadili Pavol Šafranko (78. min.) a Michal Breznaník (90. min). Následne sa zo Slovana porúčal cyperský tréner Nikodimos Papavasiliou.


Nedeľňajší duel 14. kola Fortuna ligy ŠK Slovan Bratislava - ŽP Šport Podbrezová má začiatok o 15.20 h. Hlavným rozhodcom je Vladimír Vnuk, na čiarach mu budú pomáhať Dušan Hrčka a Gabriel Ádám.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies