ŠK Lipany boli len krôčik od senzácie, Otubanjo zachraňoval MŠK Žilinu

NETKY.SK • 28 September 2016, 13:00 • 2 min
ŠK Lipany boli len krôčik od senzácie, Otubanjo zachraňoval MŠK Žilinu

BRATISLAVA - Futbalisti ŠK Odeva Lipany boli v konfrontácii s favorizovaným MŠK Žilina len päť minút od senzačného postupu do osemfinále slovenskej pohárovej súťaže Slovnaft Cupu 2016/2017.

slovakia

left justify in out

V tabuľke II. ligy skupina východ posledný desiaty tím viedol nad lídrom elitnej Fortuna ligy od 25. min gólom Ukrajinca Miliutina, ale jednogólový náskok napokon neudržal a z trávnika odchádzal s tesnou prehrou. Tréner žilinského mužstva Adrián Guľa poslal na trávnik duo Filip Hlohovský - Yusuf Otubanjo a druhý menovaný dvoma presnými zásahmi v závere pohárového stretnutia otočil nepriaznivý stav v prospech MŠK.

 

Dvadsaťštyriročný nigérijský zakončovateľ "upratal" v 85. min do siete center reprezentanta Jakuba Holúbeka a v nadstavenom čase druhého polčasu po prihrávke od Hlohovského napokon rozhodol o očakávanom postupe klubu spod Dubňa. "Východniarom" napriek sympatickému výkonu zostali len oči pre plač, nedostali sa ani k jedenástkovej "lotérii" v prípade nerozhodného výsledku po 90 minútach.


"Zápas sa nevyvíjal podľa našich predstáv. Keď mi nevyšli prvé akcie, tak som bol trochu nervózny. Po vyrovnaní sme boli všetci šťastní. Veril som, že dáme ďalší gól. Mali sme šance, tlačili sme sa do zakončenia a napokon to vyšlo. Nebolo to o mojom individuálnom výkone, ale o výkone celého tímu," uviedol dvojgólový hrdina stretnutia Otubanjo pre žilinský klubový web.


Kouč MŠK Adrián Guľa hodnotil utorňajší súboj v Lipanoch ako typický pohárový zápas. "Rozohrali sme to pomalšie, menej riskantne, s nedostatočným počtom centrov. Domáci z ojedinelej situácie trafili šibenicu, čo nám spôsobilo komplikácie. Niekedy však aj takáto tŕnistá cesta vedie k postupu. Významný rozdiel nastal s príchodom striedajúcich hráčov, keď sme boli aktívnejší vo finálnych činnostiach. Bolo otázkou času, kedy zápas zlomíme," skonštatoval 41-ročný kouč žilinského mužstva a dodal: "Prišlo to až tesne pred koncom, čo je rovnako znak veľkého mužstva, ktoré dalo nadýchnuť huževnatému protivníkovi. Domáci išli na dno svojich síl, obetavo bránili s veľkým počtom hráčov vo vlastnej šestnástke. Podarilo sa nám zvíťaziť, no je to signál zvýšenej ostražitosti, pretože tento tím má svoju silu, keď hrá spôsobom hry jemu vlastným. V utorok to chýbalo, preto súper z Lipian dokázal hrýzť. Niektorí moji zverenci dostali šancu a vedia, že musia pridať."


Na Žilinu čaká v osemfinále Slovnaft Cupu úspešnejší zo šestnásťfinálovej dvojice ŠKF Sereď - FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies