ŽSK a SARIO podpísali memorandum o spolupráci

NETKY.SK • 30 Júl 2010, 12:21 • 2 min
ŽSK a SARIO podpísali memorandum o spolupráci

ŽSK a SARIO podpísali memorandum o spolupráci

slovakia

left justify in out

img

Predstavitelia Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) a Slovenskej agentúry pre rozvoj investícií a obchodu (SARIO) dnes v Žiline podpísali memorandum o spolupráci, ktorého cieľom je podporiť rast ekonomického potenciálu územia ŽSK.
      Podpredseda ŽSK Jozef Štrba po podpise memoranda informoval, že podpora rastu by mala byť pretavená v oblastiach, ktoré sa týkajú budovania, podpory a rozvoja jestvujúceho podnikateľského prostredia na území kraja. Ďalej propagácie podnikateľského prostredia a podpory exportných aktivít podnikateľských subjektov na území ŽSK. "Prioritnou myšlienkou je podpora investícií, ktoré sú zamerané na vyššie technologické inovačné postupy. Tak, aby pracovná sila a potenciál ŽSK nebol dnes už len v oblasti prvotnej výroby, ale aj v oblasti vyššej pridanej hodnoty, v oblasti inovácií a technologického rozvoja," skonštatoval Štrba.
      Doplnil, že memorandum dáva základ ďalšej spolupráce pri riešení konkrétnych príležitostí, ktoré prichádzajú priamo na SARIO. "Dohodli sme prvé pracovné stretnutie zástupcov ŽSK a SARIO, ktoré by sa malo uskutočniť v septembri. Na ňom by sme chceli nadviazať aj spoluprácu pri septembrovom štarte regionálneho inovačného centra (RIC)," uviedol podpredseda ŽSK.
      RIC bude podľa Štrbu pôsobiť v rámci ŽSK. "Našim hlavným partnerom bude Rozvojová agentúra, 100-% dcérska spoločnosť ŽSK. A bude pôsobiť najmä v oblastiach podpory inovácií jestvujúcich podnikateľských subjektov, respektíve pri príprave príchodu nových. V rámci RIC budeme aktívne komunikovať a spolupracovať s firmami, klastrami, Žilinskou univerzitou a ďalšími, ktorí majú čo do tejto oblasti povedať," uzatvoril Štrba.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies