Situáciu v uliciach mesta bude monitorovať ďalších 11 kamier

NETKY.SK • 23 Apríl 2014, 19:18 • 2 min
Situáciu v uliciach mesta bude monitorovať ďalších 11 kamier

BRATISLAVA - Bratislava tento rok rozšíri svoj kamerový systém o ďalších 11 bezpečnostných kamier. V Novom Meste majú pribudnúť tri, v Starom Meste dve a po jednej dostane Dúbravka, Rača, Petržalka, Vrakuňa, Rusovce a Karlova Ves. Schválili to dnes bratislavskí poslanci.

slovakia

left justify in out

V tohtoročnom rozpočte na rozšírenie kamerového systému bratislavskí poslanci vyčlenili sumu 268.000 eur. Jednu z kamier mesto umiestni do areálu prírodného kúpaliska Kuchajda. Ďalšie dve novomestské budú na Zátiší a Trnavskom mýte. V Starom Meste kamera pribudne na Dunajskej ulici a tiež medzi Cintorínskou ulicou a Ulicou 29. augusta. 
     

V Petržalke kameru umiestnia na Mamateyovu ulicu, v Rači medzi Detviansku a Rustaveliho, v Karlovej Vsi k Základnej škole Alexandra Dubčeka a vo Vrakuni do okolia zdravotného strediska na Bebravskej ulici. V Dúbravke pribudne kamera na uliciach Sch. Trnavského a J. Alexyho a v Rusovciach zase na Balkánskej ulici pri obchodnom dome. Pre kamery boli starostlivo vybraté miesta podľa priestupkov a trestnej činnosti, podotkla dnes náčelníčka mestskej polície Zuzana Zajacová.
     

V minulom roku hlavné mesto rozšírilo existujúci mestský kamerový systém o 11 nových kamier. Kamery pribúdajú na základe poslancami schválenej koncepcie rozvoja mestského kamerového systému na roky 2013-2015.
     

Kamerový systém začalo mesto budovať v roku 1999. O rok neskôr osadilo prvú kameru na Hlavnom námestí a neskôr mali kamery okrem Starého Mesta už aj mestské časti Ružinov, Petržalka a Nové Mesto. V roku 2006 vybudovali aj optickú sieť a prepojili okrskové stanice mestskej polície, v týchto štyroch mestských častiach, s centrálnym dispečingom na Gunduličovej ulici. Udalosti sa vtedy začali nahrávať na jednom mieste.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies