Situáciu po zrážke lodí preveril minister životného prostredia J. Nagy

NETKY.SK • 13 Apríl 2011, 11:24 • 2 min
Situáciu po zrážke lodí preveril minister životného prostredia J. Nagy

Situáciu po zrážke lodí preveril minister životného prostredia J. Nagy

slovakia

left justify in out

img

Situáciu po zrážke dvoch lodí na riečnom kanáli Dunaja pri Šamoríne dnes ráno priamo na mieste preveril aj minister životného prostredia József Nagy.
      Nákladná a výletná loď sa zrazili o 2. hodine ráno v plavebnej dráhe na 64. kilometri zdrže Hrušov vodného diela Gabčíkovo. Plavba na Dunaji však plynule pokračuje bez obmedzenia a zastavenia.
      K zrážke došlo medzi nákladnou nemeckou loďou VICTORIA vezúcou kukuricu a výletnou maltskou loďou BAVARIA prevážajúcou 160 cestujúcich. Nákladná loď je poškodená a prehnutá v strede, preto museli posádku z lode evakuovať na osobnú výletnú loď. Výletná loď je do nej zaklesnutá a cestujúci s evakuovanými sú na jej palube.
      Príčinu havárie prešetruje Štátna plavebná správa SR. Miesto zabezpečuje Hasičský a záchranný zbor SR zo staníc Šamorín a Dunajská Streda s člnmi, v pohotovosti sú pracovníci Slovenského vodohospodárskeho podniku, Vodohospodárskej výstavby a ďalší.
      TASR dnes informovala hovorkyňa Ministerstva životného prostredia Beatrice Hudáková.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies