Situáciu na cestách môže komplikovať hmla, husté sneženie či poľadovica

NETKY.SK • 8 Január 2016, 10:14 • 2 min
Situáciu na cestách môže komplikovať hmla, husté sneženie či poľadovica

BRATISLAVA - Vodiči by dnes na cestách mali byť opatrní. Situáciu im môže skomplikovať husté sneženie, poľadovica či hmla. Informuje o tom Slovenská správa ciest (SSC) na webe zjazdnosť.sk.

slovakia

left justify in out

Sneženie obmedzuje dohľadnosť na 100 metrov v okolí Žarnovice, Brodna a Svrčinovca. Hmla s dohľadnosťou od 100 do 200 metrov sa vyskytuje najmä na juhu západného a stredného Slovenska.

 

Poľadovica hrozí vodičom na cestách I/72 Čertovica - Kráľova Lehota, II/527 Veľký Krtíš - Dačov Lom, II/591 Červeňany - Slovenské Kľačany a na cestách tretej triedy v obvode Veľký Krtíš.

 

Pred hmlou varuje aj Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ). Výstrahu prvého stupňa vydal pre Bratislavský, Banskobystrický, Trenčiansky, Nitriansky a Trnavský kraj. "Môže sa tvoriť ojedinele, s dohľadnosťou od 50 do 300 metrov," uviedli meteorológovia. Pominúť by mala dnes okolo obeda.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona