Situácia v ukrajinskom Avdijivke sa upokojuje, deti sa vracajú do škôl

NETKY.SK • 6 Február 2017, 13:08 • 2 min
Situácia v ukrajinskom Avdijivke sa upokojuje, deti sa vracajú do škôl

KYJEV - Obnovenie bojov na východe Ukrajiny si za posledných 24 hodín nevyžiadalo žiadne obete na životoch v radoch ukrajinských ozbrojených síl. Zranení však boli šiesti vojaci, informovalo dnes podľa agentúry Ukrinform velenie vládnej tzv. protiteroristickej operácie (ATO).

slovakia

left justify in out

Za posledných 24 hodín zaregistrovalo velenie ATO 92 prípadov ostreľovania pozícií vládnych síl. Predseda prokyjevskej vojensko-civilnej správy Doneckej oblasti Pavlo Žebrivskyj pre televíziu 112 Ukrajina konštatoval, že situácia v oblasti Avdijivka, kde sa v uplynulých dňoch odohrávali najintenzívnejšie bojové strety, sa mierne upokojuje.

 

Spresnil, že situácia už umožňuje otvorenie škôl a začatie vyučovania. Podarilo sa čiastočne obnoviť aj dodávky elektrickej energie a tepla.

 

Do dnešného večera by malo byť zásobovanie teplom a elektrinou obnovené v celom meste. Vojensko-civilná správa vytvorila aj desať stavebných a opravárenských tímov, ktoré v Avdijivke začínajú s opravami domov poškodených ostreľovaním.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona