Situácia v obci Röszke sa zhoršuje

NETKY.SK • 12 September 2015, 16:04 • 2 min
Situácia v obci Röszke sa zhoršuje

RÖSZKE/BRATISLAVA - Situácia v Maďarsku v blízkosti hraníc so Srbskom sa zhoršuje. Informuje o tom slovenská humanitárna organizácia MAGNA, ktorá pomáha v prihraničnej maďarskej obci Röszke.

slovakia

left justify in out

Asi 30 km za pôvodným kempom v Röszke vzniklo uprostred poľa nové provizórne zberné miesto, kde sú tisícky utečencov, medzi ktorými je veľa rodičov s deťmi a tehotných žien. "Množstvo utečencov prichádzajúcich do Maďarska rastie každou hodinou, snažia sa vojsť do krajiny pred 15. septembrom, keď začnú platiť prísne opatrenia," opisuje situáciu humanitárna organizácia.

 

Tá má na mieste dvoch lekárov, šesť zdravotných sestier a 10 sociálnych pracovníkov vrátane prekladateľov. Utečencom pomáhali takmer celú predchádzajúcu noc. Zdravotníci ich ošetrujú v dvoch novozriadených poľných ambulanciách. Sociálni pracovníci distribuujú pitnú vodu, jedlo a hygienické balíčky, odborníci spolu s prekladateľmi poskytujú prvú psychosociálnu pomoc.

 

Pomôcť ľuďom utekajúcim pred vojnou, násilím, hladom a smrťou sa naďalej dá aj prostredníctvom SMS na číslo 836 alebo na www.magna.sk, prípadne vkladom na účet 2943004292/1100 Tatra Banka.

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies