Situácia v Egypte sa stupňuje: 30 mŕtvych, 1100 zranenených!

NETKY.SK • 6 Júl 2013, 12:22 • 2 min
Situácia v Egypte sa stupňuje: 30 mŕtvych, 1100 zranenených!

KÁHIRA - Najmenej 30 ľudí zahynulo v noci nadnes pri nepokojoch v Egypte a ďalších vyše 1100 osôb utrpelo zranenia, informovala tlačová agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

K zrážkam, súvisiacim so zosadením egyptského prezidenta Muhammada Mursího, došlo nielen v Káhire, ale aj v mestách Alexandria, Suez a al-Aríš.

Vedenie armády v stredu zosadilo Mursího po dlhých masových protestoch a niekde aj krvavých zrážkach. Dočasným prezidentom sa stal predseda ústavného súdu Adlí Mansúr.

V Káhire sa nočné pouličné zrážky medzi Mursího odporcami a prívržencami odohrali na moste 6. októbra. Obe strany útočili dlažbovými kockami, palicami, zápalnými fľašami a svetlicami. Bezpečnostné zložky nezasiahli.

Desaťtisíce prívržencov Moslimského bratstva v piatok demonštrovalo proti zosadeniu Mursího, ktorý bol vo voľbách kandidátom tejto organizácie.

Vodca Moslimského bratstva Muhammad Badíja v prejave vyzval demonštrantov, aby zostali na uliciach tak dlho, kým zosadený prezident nebude znovu vo svojom úrade.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona