Situácia v chorvátskej ekonomike sa podľa EK dramaticky zhoršila

NETKY.SK • 26 Máj 2015, 07:22 • 2 min
Situácia v chorvátskej ekonomike sa podľa EK dramaticky zhoršila

ZÁHREB - Podľa najnovšej správy Európskej komisie (EK) sa situácia v chorvátskej ekonomike dramaticky zhoršila a krajine, podobne ako Grécku, hrozí bankrot. Informovala o tom dnes agentúra Hina na základe článku v nemeckých novinách Bild am Sonntag.

slovakia

left justify in out

Noviny v článku pod názvom "Chorvátsko sa môže stať novým Gréckom" píšu, že obe krajiny, ktoré sú obľúbeným cieľom nemeckých turistov, sa ocitli na pokraji bankrotu v dôsledku zlého riadenia a nedostatočných reforiem. Bild am Sonntag sa odvoláva na pár dní starú "tajnú" analýzu EK, podľa ktorej sa hospodárska situácia v Chorvátsku drasticky zhoršila, pričom vláda neurobila takmer nič, aby znížila deficit.

 

Z ôsmich kľúčových bodov Záhreb zlyháva až v piatich. Najviac pritom zaostáva pri zavádzaní efektívneho dohľadu na štátnym rozpočtom. Problémom je tiež nadmerný počet ľudí, ktorí predčasne odchádzajú do dôchodku, nedostatok opatrení na povzbudenie ekonomiky a pomalý postup súdov v prípade bankrotu.

 

Podľa nemeckých novín bude situácia v Chorvátsku jednou z tém najbližšieho summitu Európskej únie (EÚ), ktorý sa uskutoční v dňoch 25. a 26. júna v Bruseli.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona