Situácia s vodou sa zlepšuje, v S. Ľubovni je dodávka obnovená

NETKY.SK • 9 Február 2012, 07:45 • 2 min
Situácia s vodou sa zlepšuje, v S. Ľubovni je dodávka obnovená

Situácia s vodou sa zlepšuje, v S. ubovni je dodávka obnovená - Slovensko Situácia s nedostatkom pitnej vody na Spiši sa zlepšuje.

slovakia

left justify in out

imgSituácia s nedostatkom pitnej vody na Spiši sa zlepšuje. "Mesto Krompachy je už zásobované vodou z verejnej vodovodnej siete, pričom Regionálny ústav verejného zdravotníctva v Spišskej Novej Vsi potvrdil, že voda je zdravotne bezchybná a môže byť použitá na pitné účely," uviedla hovorkyňa Veolie, Podtatranskej vodárenskej prevádzkovej spoločnosti, a.s. Božena Dická.
      Situácia je stabilizovaná aj v obci Rudňany, jej vyššie položené časti však ešte stále majú nedostatok pitnej vody vo verejnej sieti. "V obci Mlynky zostávajúce horné časti lokality sú stále bez dodávky pitnej vody, mestá Gelnica, Margecany a obec Jaklovce už majú obnovenú dodávku pitnej vody z verejnej vodovodnej siete," doplnila Dická.
      Od utorka (7.2.) od 23. hodiny bola obnovená dodávka vody v Starej Ľubovni pre celé mesto. Výnimkou je cca 20 rodinných domov na Vsetínskej a Zimnej ulici. Tam pretrváva problém so zamŕzaním domových vodovodných prípojok. Za posledných 24 hodín sa výdatnosť vodného zdroja v Jakubanoch stabilizovala, čo potvrdzuje predpoklad dodávky pitnej vody v celom meste.
      Aktuálne sa vyhodnocujú výsledky mikrobiologických rozborov, ktoré zabezpečuje Regionálny úrad verejného zdravotníctva v Starej Ľubovni. Rozvoz balenej pitnej vody pokračuje v súčinnosti s mestskou políciou pre ulice Zimná a Vsetínska. V ranných hodinách bola obnovená dodávka vody aj v obci Chmeľnica. "V priebehu dnešného dňa predpokladáme, že dodávka vody bude zabezpečená aj pre obec Plavnica," dodala hovorkyňa. 

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies