Situácia s únikom rádioaktívnej vody vo Fukušime nie je pod kontrolou

NETKY.SK • 13 September 2013, 15:50 • 2 min
Situácia s únikom rádioaktívnej vody vo Fukušime nie je pod kontrolou

TOKIO - Únik rádioaktívnej vody z poškodenej jadrovej elektrárne Fukušima nie je pod kontrolou, priznal dnes vysokopostavený predstaviteľ spoločnosti Tokyo Electric Power Company (TEPCO) Kazuhiko Jamašita. Informoval o tom japonský portál NHK.

slovakia

left justify in out

Najvyšší hovorca japonskej vlády neskôr povedal, že to nie je v rozpore s vyhlásením premiéra Šinzó Abého, ktorý oznámil, že situácia vo Fukušime je pod kontrolou. Jamašita svoje slová predniesol na vypočúvaní v meste Korijama. Zasadnutie zorganizovala opozičná Demokratická strana. Okrem TEPCO sa na ňom zúčastnili aj predstavitelia japonskej vlády.

Predstaviteľ TEPCO sa ospravedlnil za únik rádioaktívnej vody. Podľa jeho slov to, čo sa práve vo Fukušime deje, presahuje predpoklady spoločnosti. Jeden z prítomných poslancov sa Jamašitu opýtal, či súhlasí s premiérovým vyhlásením minulú sobotu na zhromaždení Medzinárodného olympijského výboru v Buenos Aires. Jamašita odpovedal, že podľa jeho názoru nie je situácia pod kontrolou.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies