Situácia pri požiaroch v Modrých vrchoch sa zlepšila

NETKY.SK • 23 Október 2013, 16:54 • 2 min
Situácia pri požiaroch v Modrých vrchoch sa zlepšila

SYDNEY - Austrálskym hasičom sa napriek hororovým scenárom podarilo odvrátiť to najhoršie a zničujúce požiare v buši mali dnes pod kontrolou, uviedla tlačová agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

V Modrých vrchoch sa ľudia začali vracať do svojich domovov. Hasiči zabránili tomu, aby z viacerých ohnísk požiarov vznikol jeden obrovský požiar. Podľa prvej bilancie sa v krízovej oblasti okolo Sydney nikomu nič nestalo a žiadny z ohrozených domov nezhorel. Počet ohnísk požiaru sa však zvýšil zo 60 na vyše 70. Hasiči boli v nasadení na úseku v celkovej dĺžke 1600 kilometrov, pričom ich s požiarmi bojovalo vyše 1500. Doteraz zhorelo 127.000 hektárov krovinatého porastu. Armáda medzitým oznámila, že jeden z požiarov vznikol minulý týždeň pri cvičnej streľbe.

Situácia v Modrých vrchoch sa síce zlepšila, avšak pri meste Newcastle severne od Sydney vypukol nový požiar. Dočasne zatvorili diaľnicu M1, ktorá je hlavnou spojnicou medzi mestami Sydney a Brisbane.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies