Situácia po povodni v Prešove sa stabilizuje

NETKY.SK • 17 Máj 2014, 11:13 • 2 min
Situácia po povodni v Prešove sa stabilizuje

PREŠOV – Situácia po záplavách a veternej smršti sa v Prešovskom kraji stabilizuje. Hasiči dnes zasahovali pri čerpaní vody v okresoch Kežmarok a Prešov a v meste Bardejov pri odstraňovaní prekážok z vodného toku.

slovakia

left justify in out

Išlo hlavne o veľké kusy stromov. V obci Železník v okrese Svidník spadol strom na elektrické vedenie.

 

Operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Prešove Róbert Durkáč uviedol, že hasiči aj členovia krízového štábu sú v teréne, kde monitorujú situáciu a na mieste rozhodujú o zásahoch hasičov. Tí budú v prvom rade pomáhať s pílením popadaných stromov na lanovkovej trati v Tatrách. 

V meste Sabinov stále platí tretí stupeň povodňovej aktivity, pri zvýšení vodnej hladiny tu majú problém so zatápaním záhradkárskej osady. V súčasnosti je hladina Torysy pod kritickým bodom, dopoludnia však intenzívne pršalo. 

 

V Prešove klesla Torysa na 244 centimetrov, pričom zvýšený stupeň je pri troch metroch. Vzhľadom na odstraňovanie škôd v meste trvá druhý stupeň povodňovej aktivity. Hovorkyňa mesta Veronika Kmetóny Gazdová informovala, že v meste čistia kanalizáciu, z komunikácii odstraňujú nánosy bahna a robia menšie stavebné práce. Prognóza je nateraz priaznivá.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies