Situácia na železničnej stanici v maďarskej Bicske sa upokojila

NETKY.SK • 5 September 2015, 08:23 • 2 min
Situácia na železničnej stanici v maďarskej Bicske sa upokojila

BUDAPEŠŤ - Situácia na železničnej stanici v maďarskom meste Bicske, kde viac ako 24 hodín stála vlaková súprava s ilegálnymi migrantmi odmietajúcimi opustiť vagóny, sa dnes večer upokojila.

slovakia

left justify in out

Vlak postupne opustilo dobrovoľne okolo 430 migrantov, ktorých pristavené autobusy odviezli zo železničnej stanice do utečeneckého tábora v meste. Informovala o tom tlačová agentúra MTI s tým, že vlaková súprava sa vyprázdnila.

Cestu migrantov zabezpečovali poriadkové policajné sily.


Vlakovú súpravu, ktorá sa vo štvrtok vydala z Budapešti, konkrétne z tamojšej Východnej železničnej stanice, do Šopronu pri maďarsko-rakúskej štátnej hranici, zastavili v Bicske príslušníci maďarskej polície so zámerom vziať viac ako 500 ilegálnych migrantov do zberného tábora a zaregistrovať ich.


Ešte vo štvrtok večer došlo na stanici v Bicske k viacerým incidentom medzi cudzincami a mužmi zákona. Napätá situácia tam panovala i dnes predpoludním. Skupina 200-300 ilegálnych prisťahovalcov, ktorí dnes utiekli zo železničnej stanice v Bicske a smerujú do Győru, dorazila vo večerných hodinách do Tatabánye.


Pohyb skupiny monitorujú niekoľkí policajti, ilegálni migranti smerujú k miestnej železničnej stanici.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies