Situácia na východe Ukrajiny je nezmenená Pušilin žiada od Kyjeva dialóg

NETKY.SK • 24 August 2015, 09:50 • 2 min
Situácia na východe Ukrajiny je nezmenená Pušilin žiada od Kyjeva dialóg

KYJEV - Ostreľovanie pozícií ukrajinskej armády na východe Ukrajiny si za posledných 24 hodín vyžiadalo život ďalšieho vojaka vládnych síl, informovali dnes ukrajinské médiá. Incident, pri ktorom bol ďalší vojak zranený, sa odohral pri meste Avdijivka.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Obe strany konfliktu na ukrajinskom východe sa opäť navzájom obvinili z porušenia prímeria, na ktorom sa dohodli ešte vo februári v bieloruskom Minsku.

 

V tejto situácii sa dnes v Berlíne uskutoční schôdzka nemeckej kancelárky Angely Merkelovej s prezidentmi Francúzska a Ukrajiny Francoisom Hollandom a Petrom Porošenkom, počas ktorej budú rokovať o zhoršujúcej sa situácii na východe Ukrajiny.

 

Politický predstaviteľ samozvanej Doneckej ľudovej republiky (DĽR) Denis Pušilin dnes podľa agentúry RIA Novosti vyjadril nádej, že Merkelová a Hollande ako garanti plnenia minských protokolov "presvedčia Porošenka, že je nutné, aby sa Kyjev vrátil k mierovému dialógu a realizácii komplexu opatrení", ktoré vyplývajú z minskej mierovej dohody.

 

Pušilin upozornil, že v opačnom prípade "Donbas zažije ďalšie obete a ničenie" a "Ukrajinu čakajú nové kotly", čím mal na mysli bojové operácie, keď ukrajinskí vojaci bez možnosti úniku uviazli na území kontrolovanom proruskými separatistami.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies