Situácia na východe Ukrajiny je naďalej napätá

NETKY.SK • 6 November 2014, 09:25 • 2 min
Situácia na východe Ukrajiny je naďalej napätá

KYJEV - Situácia na východe Ukrajiny je naďalej napätá, informovalo dnes tlačové stredisko vládnych síl, ktoré spresnilo, že pozície ukrajinskej armády boli v noci ostreľované najmenej 15-krát. Na rozdiel od uplynulých dní bola však situácia na letisku v Donecku a jeho okolí pokojná, informovala agentúra UNIAN.

slovakia

left justify in out

Za posledných 24 hodín proruskí separatisti ostreľovali pozície ukrajinskej armády celkovo asi 40-krát, napísal dnes na svojej facebookovej stránke ukrajinský vojenský analytik Dmytro Tymčuk. Podľa jeho informácií Rusko pokračuje v presune ťažkej bojovej techniky na územie Doneckej oblasti - najnovšie ide o 12 húfnic a približne 50 kusov obrnenej bojovej techniky vrátane tankov. V Luhanskej oblasti zasa zaznamenali pohyb jednotiek taktického určenia ruského ministerstva vnútra.  

 

Mimoriadne napätá je dnes podľa Tymčuka situácia okolo lokalít Hirne a Zolote, ktoré proruské jednotky ostreľujú zo systémov Grad.

 

Ruská agentúra TASS v noci nadnes informovala, že ľudskoprávna organizácia Amnesty International žiada dôsledné prešetrenie okolností stredajšieho incidentu v Donecku, keď bolo pri raketovom útoku zasiahnuté školské ihrisko, na ktorom sa práve nachádzali žiaci. Dvaja tínedžeri zahynuli a ďalší traja školáci utrpeli zranenia.

 

Miestni obyvatelia tvrdia, že k udalosti došlo približne dva až tri kilometre od doneckého letiska, ktoré sa separatisti aj napriek prímeriu, ktoré bolo vyhlásené 5. septembra, snažia dobyť z rúk vládnych síl. 

 

S výzvou na dôsledné prešetrenie incidentu prišiel v stredu aj splnomocnenec ruského ministerstva zahraničných vecí pre ľudské práva Konstantin Dolgov, ktorý vo svojom mikroblogu na Twitteri označil smrť detí "za vraždu, ktorá musí byť tvrdo potrestaná".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies