Situácia na viedenskom letisku sa po technických problémoch normalizuje

NETKY.SK • 29 August 2016, 12:37 • 2 min
Situácia na viedenskom letisku sa po technických problémoch normalizuje

VIEDEŇ - Situácia na Letisku Viedeň-Schwechat sa dostáva do normálu po tom, ako tam v nedeľu technické problémy spôsobili zrušenie 63 štartov a pristátí, v dôsledku čoho uviazlo približne 900 pasažierov. Dnes už prevádzka prebiehala bez ťažkostí, informujú s odvolaním sa na tamojších predstaviteľov agentúra DPA a rakúska stanica ORF.

slovakia

left justify in out

"Dnes už môžeme všetky lety realizovať podľa plánu," uviedol hovorca spoločnosti Austrian Airlines (AUA) Peter Thier. V súvislosti s nedeľňajšou poruchou však musia na letisku naďalej riešiť následky v podobe vybavenie stoviek cestujúcich stále čakajúcich na náhradné lety. Nové problémy by podľa hovorcu mohli spôsobiť aj na dnes predpovedané búrky.


Príčinou chaosu na viedenskom letisku bol problém pri prenose letových plánov medzi Európskou organizáciou pre bezpečnosť letovej prevádzky (Eurocontrol) a rakúskym riadením letovej prevádzky (Austro Control). Podľa hovorcu Austro Control Markusa Pohanku museli desiati pracovníci údaje zadávať ručne.


Pre uviaznutých cestujúcich poskytli na letisku Schwechat k dispozícii 500 skladacích postelí, ktoré napokon nebolo potrebné použiť, pretože všetkých pasažierov umiestnili do hotelov.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies