Situácia na Ukrajine sa upokojila, armáda spúšťa druhú fázu odsunu zbraní

NETKY.SK • 20 Október 2015, 10:49 • 2 min
Situácia na Ukrajine sa upokojila, armáda spúšťa druhú fázu odsunu zbraní

KYJEV - Situácia v zóne konfliktu na východe Ukrajiny bola v noci pokojná, čo umožňuje armáde začať dnes s odsunom tankov a mínometov z demarkačnej čiary, informovalo tlačové oddelenie tzv. protiteroristickej operácie (ATO).

slovakia

left justify in out

Podľa neho ide o druhú fázu odsunu, ktorá sa týka tankov, delostreleckých systémov s kalibrom do 100 milimetrov a mínometov s kalibrom do 120 milimetrov. "Ako sa očakávalo, zbrane budú stiahnuté na vzdialenosť najmenej 15 kilometrov od demarkačnej čiary. S odsunom sa začne ráno v smere na mesto Debaľceve," uviedlo tlačové oddelenie ATO, ktoré citovala agentúra UNIAN. Debaľceve sa nachádza v Doneckej oblasti a susedí s Luhanskou oblasťou, poznamenala agentúra TASS.

 

Predstaviteľ ministerstva obrany samozvanej Doneckej ľudovej republiky (DĽR) Eduard Basurin povedal, že k odsunu zbraní dôjde najprv v smere na Debaľceve, potom z južného smeru a napokon z kontaktnej línie pri meste Doneck. Basurin ešte v pondelok povedal, že DĽR preložila termín odsunu zbraní s kalibrom do 100 milimetrov z 18. októbra na 21. októbra, a to "kvôli pravidelnému porušovaniu prímeria ukrajinskou armádou". Samozvaná Luhanská ľudová republika (LĽR) by dnes takisto mala začať s druhou fázou odsunu. Podľa plánu stiahne tanky z tzv. južného sektoru.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies