Situácia na Ukrajine: Na východe potvrdili smrť 108 vojakov, čo padli do pasce separatistov

NETKY.SK • 4 Október 2014, 06:36 • 2 min
Situácia na Ukrajine: Na východe potvrdili smrť 108 vojakov, čo padli do pasce separatistov

KYJEV- Ukrajinský minister obrany Valerij Heletej potvrdil dnes smrť 108 vojakov, ktorí v auguste padli do pasce separatistov pri meste Ilovajsk v Doneckej oblasti.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

07:56 -  Porošenko navrhuje ako druhý povinný jazyk na školách angličtinu

Ukrajinský prezident Petro Porošenko dnes povedal, že druhým povinným jazykom na školách by mala byť angličtina, nie ruština, informovala agentúra RIA Novosti.
      

Porošenko to uviedol počas pracovnej návštevy v meste Ľvov na západe Ukrajiny. Podľa neho existuje súvislosť medzi znalosťou anglického jazyka a kvalitou života. Porošenko ďalej povedal, že ani ministri sa nedávno nemuseli spoliehať na tlmočníkov, čo podľa jeho slov zmenilo postoj voči Kyjevu zo strany jeho partnerov.
      

Podľa ukrajinského prezidenta musia všetci ministri ovládať angličtinu. Ako poznamenal, mali by ju ovládať aj vedúci pracovníci ukrajinských univerzít. RIA Novosti uviedla, že Porošenko i premiér Arsenij Jaceňuk pomerne často používajú angličtinu na schôdzkach s anglicky hovoriacimi partnermi.
 

img

 

06:45 - Na Ukrajine potvrdili smrť 108 vojakov, čo padli do pasce separatistov

Ukrajinský minister obrany Valerij Heletej potvrdil dnes smrť 108 vojakov, ktorí v auguste padli do pasce separatistov pri meste Ilovajsk v Doneckej oblasti. "Mená a priezviská zabitých vojakov, ako aj ich domáce adresy boli držané v tajnosti. Nemáme žiadne údaje o ďalších dobrovoľníkoch, príslušníkoch ministerstva vnútra alebo Národnej gardy, ktorí boli zabití na rovnakom mieste," citovala ministra agentúra TASS.


Podľa nej pritom Heletej v stredu odmietol odpovedať na otázky členov vyšetrovacieho výboru ohľadne udalostí pri Ilovajsku. Ako dôvod uviedol utajenie. "Verejnosť požaduje odpovede na množstvo otázok spojených s udalosťami pri Ilovajsku," vyhlásil Andrej Senčenko, predseda vyšetrovacieho výboru, ktorý zriadil parlament. Senčenko tvrdil, že apeloval na tajnú službu, aby zistila, či informácie o mŕtvych boli utajované v súlade so zákonom.

Počas prudkých augustových bojov separatisti pri Ilovajsku obkľúčili veľkú skupinu vojakov. Ukrajinský prezident Petro Porošenko obvinil zo vzniknutej situácie veliteľov dvoch armádnych práporov, ktoré opustili svoje pozície, z ktorých mali kontrolovať situáciu.
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies