Situácia na Ukrajine je nezmená: obe strany konfliktu sa navzájom vinia z útokov

NETKY.SK • 2 August 2015, 16:04 • 2 min
Situácia na Ukrajine je nezmená: obe strany konfliktu sa navzájom vinia z útokov

KYJEV - Ukrajinský prezident Petro Porošenko dnes počas pracovnej návštevy vo východoukrajinskom meste Slovjansk informoval, že počas bojových operácií v Donbase prišlo o život 387 príslušníkov výsadkárskych jednotiek ukrajinskej armády.

slovakia

left justify in out

Situácia na východe Ukrajiny zostáva nezmenená: obe strany sa aj dnes navzájom obvinili z porušovania dohody o prímerí uzavretej v polovici februára tohto roku v bieloruskom Minsku.

 

Kým ukrajinská armáda za posledných 24 hodín zaznamenala viac ako 80 prípadov porušenia prímeria, proruskí separatisti zo samozvanej Doneckej ľudovej republiky informovali o 38 prípadoch ostreľovania svojich pozícií, ako aj o sťahovaní ťažkej bojovej techniky vládnych síl do oblasti vzdialenej od demarkačnej čiary len päť kilometrov.

Vedenie samozvanej Luhanskej ľudovej republiky dnes informovalo, že pri ostreľovaní jednej z chatových osád zahynul jeden civilista. Najmenej dvoch zranených si vyžiadalo aj sústredené ostreľovanie jednej zo štvrtí mesta Doneck. V dôsledku ostreľovania došlo k prerušeniu dodávok elektrickej energie.

 

Ako informoval predstaviteľ prezidentskej kancelárie, za uplynulých 24 hodín neprišiel o život žiaden vojak vládnych síl, zranenia utrpelo osem príslušníkov jednotiek ukrajinskej armády.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies