Situácia na slovenských cestách je komplikovaná: Premávku zhoršuje znížená dohľadnosť, snehové jazyky i poľadovica

NETKY.SK • 28 Január 2019, 08:19 • 2 min
Situácia na slovenských cestách je komplikovaná: Premávku zhoršuje znížená dohľadnosť, snehové jazyky i poľadovica

BRATISLAVA - Na cestách v Galante a okolí je poľadovica. So zníženou dohľadnosťou zasa musia šoféri rátať vo viacerých lokalitách západného a stredného Slovenska.

slovakia

left justify in out

Informuje o tom Slovenská správa ciest (SSC) na svojom webe www.zjazdnost.sk.

 

"Dohľadnosť do 50 metrov sa je v okolí lokality Šturec, do 100 metrov v okrese Čadca a v okolí Bratislavy, na diaľnici D2 Bratislava - Závod, na diaľnici D1 Bratislava - Zeleneč, taktiež v okolí lokalít Trenčín, Púchov, Sverepec, Banská Bystrica, Hronský Beňadik a Žarnovica," spresňujú cestári. Varujú tiež pred snehovými jazykmi a závejmi, ktoré sa v dôsledku silného vetra vytvárajú na otvorených úsekoch ciest v okolí Nižnej Šebastovej, Záborského a Trstenej.

 

img

 

Z horských priechodov Šturec, Donovaly a Kremnické Bane hlásia husté sneženie, úseky sú preto uzavreté pre kamióny. Podľa SSC je so snehovou pokrývkou potrebné rátať na väčšine ciest Slovenska.

 

Počasie komplikuje aj premávku bratislavskej mestskej hromadnej dopravy (MHD). "Problémy so zjazdnosťou sú najmä v kopcovitých terénoch," informuje Dopravný podnik Bratislava (DPB) na sociálnej sieti. Podľa ďalších informácií je v pondelok ráno obmedzená premávka na autobusových linkách 32, 33, 133, 64, 69, 44, 147, 75 a trolejbusových spojoch 207, 203, 204, 209, 212. "V závislosti od aktuálnej poveternostnej situácie meškajú linky MHD od desať do 30 minút," oznamuje DPB.

 

Na sneženie v regiónoch západného a stredného Slovenska upozorňuje aj Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ). Na juhozápade krajiny môže do pondelkového popoludnia napadnúť do 15 centimetrov snehu, v lokalitách severozápadného a stredného Slovenska to môže byť do podvečera až 30 centimetrov, informujú meteorológovia v rámci výstrahy prvého stupňa.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona