Situácia na cudzineckej polícii sa zlepší

NETKY.SK • 27 September 2017, 14:41 • 2 min
Situácia na cudzineckej polícii sa zlepší

BRATISLAVA – Situácia na cudzineckej polícii, kde cudzinci často aj nocujú, aby sa stihli dostať na rad, sa podľa ministra vnútra Roberta Kaliňáka zlepší. Okrem nových priestorov zvýšia aj počet policajtov a cudzincov rozdelia do viacerých skupín, avizoval minister dnes po rokovaní vlády.

slovakia

left justify in out

„Pripravili sme nové priestory, ktoré budú mať väčšiu kapacitu a v ktorých bude väčších počet policajtov, a to o 50 miest,“ povedal Kaliňák a dodal, že dnes policajti musia vybaviť o 40 percent viac žiadostí ako pred rokom, čo sa pri súčasnom počte policajtov na cudzineckej polícii nedá zvládnuť. Nové priestory by podľa neho mali otvoriť do konca roka.

Ďalším opatrením bude to, že cudzincov rozdelia do troch kategórií – na žiadateľov, ktorí pochádzajú z krajín, s ktorými máme bezvízový styk, na občanov z tretích krajín, ktorí k nám cestujú individuálne, a tretia skupina bude pre investorov a veľké firmy, ktoré vybavujú svojim zamestnancom pobyt na Slovensku. Ide napríklad o firmy ako Kia či Jaguar Land Rover.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies