Situácia izraelského premiéra sa zhoršuje: V korupčnej kauze chce vypovedať Netanjahuov blízky človek

NETKY.SK • 21 Február 2018, 10:10 • 2 min
Situácia izraelského premiéra sa zhoršuje: V korupčnej kauze chce vypovedať Netanjahuov blízky človek

JERUZALEM - Blízky spolupracovník izraelského premiéra Benjamina Netanjahua súhlasil, že v zastúpení štátu podá svedectvo o údajných korupčných dohodách medzi vládou a najväčšou telekomunikačnou spoločnosťou Bezek.

slovakia

left justify in out

Šloma Filbera, ktorého zatkli tento týždeň spolu s ľuďmi z vedenia firmy Bezek, Netanjahu osobne menoval za šéfa izraelského ministerstva pre komunikáciu.

 

Polícia podozrieva spoločnosť Bezek, že výmenou za obchodné výhody prisľúbili pozitívne informovanie o politike Benjamina Netanjahua. Dohoda sa týkala informovania na obľúbenom spravodajskom webe Walla, ktorý kontroluje koncern Eurocom. Spoločnosť Bezek patrí do portfólia Eurocomu. V uvedenom prípade Netanjahu nefiguruje ako podozrivá osoba.

Vedenie firmy Bezek tieto obvinenia odmietlo.

 

Filber súhlasil, že v súvislosti s touto kauzou bude v mene štátu vypovedať, čo môže ešte viac skomplikovať Netanjahuovu situáciu v čase, keď čelí pribúdajúcim obvineniam z korupcie.

 

Príslušné úrady zatiaľ nepotvrdili, či sa s Filberom dohodli.

 

V utorok polícia uviedla, že Netanjahuov bývalý hovorca Nir Hefec sa v prípade žaloby zo sprenevery verejných financií, ktorej čelí manželka Netanjahua, pokúsil podplatiť sudcu. Samotného premiéra polícia vypočúva v dvoch kauzách týkajúcich sa možného úplatkárstva, sprenevery a prekročenia právomocí.

 

Netanjahu popiera akékoľvek previnenie a tvrdí, že ide o politicky motivovaný hon na neho, zorganizovaný nepriateľskými médiami.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona