Sísí vyzval Trumpa, aby sa postavil do čela boja proti terorizmu

NETKY.SK • 27 Máj 2017, 11:18 • 2 min
Sísí vyzval Trumpa, aby sa postavil do čela boja proti terorizmu

KÁHIRA - Po útoku na autobus prepravujúci koptských kresťanov, pri ktorom zahynulo v Egypte 28 ľudí, vyzval egyptský prezident Abdal Fattáh Sísí šéfa Bieleho domu Donalda Trumpa, aby sa osobne postavil do čela boja proti terorizmu.

slovakia

left justify in out

Sísí po masakre vyhlásil, že egyptské ozbrojené sily zničia každý výcvikový tábor kdekoľvek na svete, ak sa ukáže, že slúži militantom pripravujúcim útoky na egyptskej pôde. V reakcii na prepad kresťanov v provincii Minjá zaútočilo medzičasom egyptské letectvo na výcvikový tábor militantov na východe Líbye.

 

Pri piatkovom útoku maskovaných ozbrojencov v uniformách na autobus s kresťanmi prišlo o život 28 ľudí vrátane dvoch detí, ďalších 22 osôb utrpelo zranenia.

 

V Egypte žije zhruba osem miliónov koptov, ktorí tak tvoria desať percent z celkového počtu obyvateľov krajiny. Odkedy sa v Káhire ujala moci islamistická a neskôr armádou podporovaná vláda, cítia sa kopti obzvlášť ohrození a množia sa správy o útokoch a vyháňaní koptských rodín z ich dedín.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies