Sirotka by mal byť na kandidátke KDH, Figeľ to nepotvrdil

NETKY.SK • 23 Október 2015, 11:03 • 2 min
Sirotka by mal byť na kandidátke KDH, Figeľ to nepotvrdil

BRATISLAVA – Prezident Slovenskej asociácie malých podnikov (SAMP) Vladimír Sirotka by mal kandidovať v parlamentných voľbách za KDH. Podľa informácií agentúry SITA by mal kandidovať z 30. miesta. Predseda KDH Ján Figeľ to však nepotvrdil. Sirotka s KDH spolupracuje od septembra v rámci platformy KDH plus.

slovakia

left justify in out

Dnes KDH a SAMP podpísali Memorandum o spolupráci. Ako povedal dnes na tlačovej besede Figeľ, cieľom memoranda je zintenzívnenie spolupráce na práci pri legislatívnych zmenách, ktoré by pomohli reálne zlepšiť podnikanie na Slovensku. „KDH chce ponúknuť podporu Slovenskej asociácii malých podnikov cez spoluprácu s poslancami,“ uviedol s tým, že KDH sa rozhodlo vytvoriť priestor pre angažovanosť členov SAMP v projekte KDH plus. „Je to priestor aj pre politickú spoluprácu,“ konštatoval. Podľa neho asociácia ponúka vzdelávanie, prípravu legislatívnych krokov, ale aj odborníkov pre angažovanosť v štátnych službách. KDH a Slovenská asociácia malých podnikov sa dohodli v memorande na pravidelných konzultáciách raz za tri mesiace. Memorandum je uzavreté na neurčitú dobu.

 

Podľa Sirotku je na Slovensku približne 550 000 malých a stredných podnikateľov a živnostníkov. „Niet teda na Slovensku rodiny, ktorej by sa to netýkalo. Ak zlepšíme postavenie celého stavu, tak zlepšíme postavenie rodín. Verím, že spoločným úsilím zlepšíme ekonomiku rodiny a štátu,“ povedal. Sirotka verí, že spoluprácou so stabilnou stranou sa podarí presadiť zámery asociácie.

 

Slovenská asociácia malých podnikov je organizácia, ktorá zastupuje malých podnikateľov a jej vznik bol iniciovaný Európskou chartou malých podnikov. Svoju činnosť orientuje na priestor malých a stredných podnikateľov, s ťažiskom na živnostníkov, samostatne zárobkovo činné osoby, podniky do 50 zamestnancov a rodinné podniky. Asociácia je registrovaná Ministerstvom vnútra SR od roku 2002.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies