Široký vlastní Váhostav cez svojho bývalého nadriadeného v ŠtB

NETKY.SK • 28 Marec 2017, 09:19 • 2 min
Široký vlastní Váhostav cez svojho bývalého nadriadeného v ŠtB

BRATISLAVA - Úrad pre verejné obstarávanie (ÚVO) pri preverovaní vlastníckej štruktúry zistil, že vlastníkom stavebnej firmy Váhostav je Juraj Široký.

slovakia

left justify in out

Ten však podľa zistení ÚVO najnovšie vlastní Váhostav cez sprostredkovateľa - českú firmu, ktorej riaditeľom je Josef Poštulka, ktorý pracoval ako vedúci pobočky komunistickej Štátnej bezpečnosti (ŠtB) na bývalej československej ambasáde vo Washingtone (USA). Široký bol v rokoch 1988 až 1990 jeho zástupcom.

 

ÚVO v 30-starnovom rozhodnutí zverejnilo aj to, že Široký má blízky vzťah s právnikom Danielom Futejom, ktorý bol od októbra 2015 50%-ným vlastníkom poisťovne Dôvera.

 

ÚVO začal vyšetrovať štruktúru vlastníkov Váhostavu v júli. Firma dostala 3.januára 20-tisícovú pokutu, pretože nevedela vydokladovať skutočných vlastníkov. O týždeň neskôr sa Juraj Široký priznal, že je majiteľom Váhostavu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona