Široký doteraz nevysvetlil financovanie Váhostavu

NETKY.SK • 7 August 2015, 16:34 • 2 min
Široký doteraz nevysvetlil financovanie Váhostavu

BRATISLAVA - Veľkopodnikateľ Juraj Široký starší doteraz nevysvetlil okolnosti financovania stavebnej spoločnosti Váhostav - SK, a. s. (Váhostav) cez schránkové firmy pred a počas reštrukturalizácie. Od prísľubu, že tak spraví osobne, uplynuli už viac ako tri mesiace.

slovakia

left justify in out

"Termín vystúpenia pána Širokého zatiaľ nie je známy. Stále nemá povolenie od partnerov na zverejnenie informácií podliehajúcich obchodnému tajomstvu," zdôvodnila mlčanie Širokého v piatok pre agentúru SITA Michaela Kovačik Grendelová, hovorkyňa spoločnosti Druhá strategická, a. s., ktorá cez spoločnosť Finasist, a. s. ovláda Váhostav.

 

img

 

Váhostavu poskytli v minulosti peniaze viaceré schránkové firmy s neznámymi vlastníkmi a vznikli pochybnosti, či ako veritelia nie sú prepojené s jej predstaviteľmi. Široký starší je vo Váhostave podpredsedom predstavenstva a tú istú pozíciu zastáva aj v HC Slovan Bratislava, a. s.

 

Široký starší v uplynulých dňoch podal trestné oznámenie voči neznámemu páchateľovi v súvislosti so zhromaždením, ktoré sa konalo 11. mája pred jeho rodinnou vilou v mestskej časti Bratislavy Záhorská Bystrica. "Je možné, že výroky, ktoré na ňom podľa informácií v médiách odzneli, mohli naplniť skutkovú podstatu trestných činov smerujúcich proti životu, zdraviu, majetku a verejnému poriadku, respektíve mohlo byť verejne nabádané k ich páchaniu v budúcnosti," uviedla Kovačik Grendelová. "Pán Široký, v záujme ochrany svojej rodiny, využil svoje ústavné právo obrátiť sa na príslušné orgány s podnetom na prešetrenie týchto udalostí," dodala. Spomínaný protest zorganizoval poslanec parlamentu Alojz Hlina (KDH) a v prípade ho už vypočula polícia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies