Šírenie eboly sa nekončí: V meste Mali zaznamenali dve nové úmrtia

NETKY.SK • 12 November 2014, 13:43 • 2 min
Šírenie eboly sa nekončí: V meste Mali zaznamenali dve nové úmrtia

BAMAKO - Úrady v africkom Mali v stredu informovali o dvoch nových úmrtiach na vírus ebola. Tie však údajne nemajú žiadnu spojitosť s doteraz prvou a jedinou obeťou smrtiacej nákazy.

slovakia

left justify in out

Mali o dvoch nových smrteľných prípadoch informovalo len niekoľko dní po tom, ako miestni zdravotníci vyhlásili, že neevidujú už žiadnych nových nakazených.

Prvou obeťou eboly v Mali sa v októbri stalo dvojročné dievčatko, ktoré do krajiny pricestovalo z Guiney. Najnovšie ebole v utorok podľahla 25-ročná zdravotná sestra pracujúca na klinike v hlavnom meste Bamako. Nebezpečný vírus jej diagnostikovali až spätne. Ďalším je pacient pochádzajúci z Guiney takisto liečený v Bamaku, ktorý ebole podľahol v pondelok a rovnako mu prítomnosť vírusu zistili až neskôr. 

 

Ebole tento rok v západnej Afrike podľahlo už takmer 5000 ľudí. Nákazu najskôr zaznamenali v Guinei, ktorá susedí s Mali. Tam však epidémia na rozdiel od ďalších štátov regiónu neprepukla.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona