Sir Alex Ferguson odhalil skutočný dôvod Pogbovho odchodu

NETKY.SK • 22 September 2015, 19:15 • 2 min
Sir Alex Ferguson odhalil skutočný dôvod Pogbovho odchodu

MANCHESTER – Bývalý legendárny tréner Manchestru United Sir Alex Ferguson konečne prehovoril. Vo svojej poslednej knihe zvalil vinu za odchod Paula Pogbu z Old Trafford v roku 2012 na jeho agenta Mina Raiolu.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťdvaročný francúzsky reprezentant opustil Old Trafford ako voľný hráč a dohodol sa s talianskym Juventusom. United dostali za vzedy ešte len 19-ročného hráča kompenzáciu vo výške 800.000 libier.

 

Pogba za tri roky získal s Juventusom tri tituly v talianskej Serie A, triumf v Coppa Italia a bol vyhlásený za Najlepšieho mladého hráča na MS 2014. Aj vďaka tomu je dnes jeho hodnota 55 miliónov eur.

V čase, keď Pogba opustil Old Trafford, ho tréner Ferguson kritizoval za to, že nemá dostatok rešpektu, avšak teraz tvrdí, že za všetkým stál jeho agent Raiola.

 

 

V jeho poslednej knihe "Leading" sa Sir Alex Ferguson vrátil aj k tejto téme a my vám z nej prinášame niekoľko citácií:

"Existujú jeden či dvaja futbaloví agenti, ktorých proste nemám rád a Mino Raiola, agent Paula Pogbu, je jedným z nich."

"Nedôveroval som mu od prvej chvíle ako som ho stretol. Stal sa agentom Zlatana Ibrahimoviča, kým ešte hral v Ajaxe a nakoniec sa stal aj reprezentantom Pogbu, ktorý mal v tej dobe ešte len 18 rokov."

"S Paulom sme mali trojročnú zmluvu s jednoročnou opciou na predĺženie, ktorú sme jednoznačne chceli dosiahnuť. Raiola sa však náhle objavil na scéne a naše prvé stretnutie skončilo fiaskom."

"On a ja sme boli ako olej a voda. Raiola si získal Paulovu priazeň, ako aj jeho rodiny a hráč podpísal zmluvu s Juventusom."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies