Sir Alex Ferguson má už aj vlastnú tribúnu

NETKY.SK • 8 November 2011, 05:59 • 2 min
Sir Alex Ferguson má už aj vlastnú tribúnu

Sir Alex Ferguson má už aj vlastnú tribúnu

slovakia

left justify in out

imgManchester United premenoval Severnú Tribúnu na Old Trafforde na Tribúnu Sira Alexa Fergusona ako uznanie jeho 25. rokov ako trénera klubu.

Fergusonovi robili "čestnú stráž" jeho vlastní hráči a hráči Sunderlandu, keď kráčal na trávnik ihriska na sobotňajšom zápase Premier League.

Klub tiež oznámil, že socha Škóta bude
stáť vonku pred tribúnou pred začiatkom budúcej sezóny.

Sir Alex Ferguson (69), nástúpil ako tréner Manchestru United dňa 6. novembra 1986 po
Ronovi Atkinsonovi.

Generálny riaditeľ David Gill oznámil, že tribúna bola pomenovaná na počesť Fergusona pred zápasom proti Sunderlandu, ktorý United vyhral 1-0 a to vďaka vlastnému gólu bývalého obrancu Manchestru United Wesa Browna, teraz v službách Sunderlandu.

Po búrlivých ováciách davu, tréner Ferguson vyhlásil, že je hrdý na prácu pre "najlepší klub na svete".

Ferguson po zápase prehlásil, že mať tribúnu pomenovanú po ňom je pre neho česť. "Bolo to pre mňa prekvapenie, nečakal som to".

"Cítil som sa veľmi poctený a bolo to
pre mňa veľmi emotívne, keď som videl svoje meno na tej tribúne. Musím preto poďakovať klubu. Môj asistent mi o tom nič nepovedal -Takže je vyhodený!" - zažartoval Ferguson.

Na otázku o najpamätnejšom okamihu jeho 25. rokov vo funkcii trénera United, Ferguson povedal: "Nikdy nezabudnem na Barcelonu 1999. Nikdy .."

My len pripomenieme, že v roku 1999 bolo v Barcelone finále Ligy Majstrov, v ktorom Manchester United zázračne otočil výsledok v nadstavenom čase, keď Manchester United prehrával od 6.minúty 0:1 až do 91.minúty, keď Teddy Sheringham doťukol loptu do bránky a vyrovnal na 1:1, aby následne Beckham v 92.minúte nacentroval z rohového kopu priamo na kopačku Ole Gunnar Solskjaera a ten otočil na 2:1 pre United.

Štatistiky Sira Alexa Fergusona:

1,409 odohratých zápasov

836 vyhratých zápasov

326 remíz

247 prehratých zápasov

2,579 vstrelených gólov

1,262 inkasovaných gólov



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies