Singapurský syndikát bol vraj najväčší a najagresívnejší

NETKY.SK • 24 September 2013, 10:57 • 2 min
Singapurský syndikát bol vraj najväčší a najagresívnejší

SINGAPUR - Generálny sekretár medzinárodného policajného úradu (Interpolu) Ronald Noble je presvedčený, že singapurská polícia minulotýždňovým zadržaním štrnástich osôb pomohla rozbiť "najväčší a najagresívnejší" syndikát obohacujúci sa na podvodoch s ovplyvňovaním futbalových zápasov na celom svete.

slovakia

left justify in out

Napriek skeptickým hlasom tiež verí, že sa podarilo zatknúť hlavu celej zločineckej skupiny. "Niet o tom pochýb, pretože táto sieť bola považovaná za najväčšiu na svete a tiež najagresívnejšiu. Jej chápadlá siahali na každý kontinent a jej šéf si myslel, že je nedotknuteľný," povedal Noble bez zverejnenia konkrétneho mena. Malo by ísť o singapurského podnikateľa Tan Seet Enga známeho pod menom Dan Tan, ktorý je spolu s ďalšími štyrmi komplicmi vo väzbe bez nároku na prepustenie na kauciu.

Minulotýždňový zásah bol podľa Nobla výsledkom spolupráce medzi singapurskými úradmi a globálnou jednotkou boja proti ovplyvňovaniu výsledkov operujúcou v rámci Interpolu. 

Tana stíhajú talianske úrady pre účasť v škandále "calcioscommesse". V máji singapurská polícia vyhlásila, že Tan spolupracuje s vyšetrovateľmi. V tom istom čase na neho vydali zatykač v Maďarsku, kde ho podozrievajú z manipulácie s výsledkami 32 stretnutí v troch rôznych krajinách. Skeptici tvrdia, že Tan mal oveľa nižšie postavenie v hierarchii organizácie. 

Do Ázie vedú aj nitky korupčného prípadu okolo štyroch aktívnych futbalistov (troch slovenských a jedného českého, pozn.) z corgoňligového klubu FK DAC 1904 Dunajská Streda a troch bývalých hráčov. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona