Singapurský stávkový kráľ je späť vo väzení

NETKY.SK • 2 December 2015, 09:54 • 2 min
Singapurský stávkový kráľ je späť vo väzení

SINGAPUR - Údajný šéf singapurského stávkového syndikátu Tan Seet Eng známy najmä vo futbalovom svete aj pod menom Dan Tan, sa dlho zo slobody netešil.

slovakia

left justify in out

Týždeň po prepustení z väzby, kde ho držali od októbra 2013 bez riadneho súdu pre podozrenie z organizovania stávkových podvodov, je znova za mrežami. Singapurská polícia oznámila, že 51-ročného muža v utorok zadržala pre účasť na trestnej činnosti. "Vyšetrovanie pokračuje," konštatuje sa v policajnom vyhlásení.

 

Tana zadržali v septembri 2013 spolu s ďalšími 13 osobami na podnet Interpolu. Vyšetrovanie rozsiahlych podvodov viedol taliansky žalobca Roberto Di Martino, ktorý Singapurčana označil za ústrednú postavu zločineckej skupiny. Nitky viedli k ovplyvneným zápasom dvoch najvyšších talianskych súťaží. Maďarská justícia Tana v neprítomnosti súdila za údajné manipulácie s výsledkami 32 zápasov v Maďarsku, Taliansku a Fínsku.

 

Singapurské právo umožňuje držať osobu vo väzbe bez súdu za predpokladu, že ohrozuje verejnú bezpečnosť. Odvolací súd 25. novembra dospel k záveru, že Tan Seet Eng nepredstavuje takúto hrozbu.

 

"Ovplyvňovanie zápasov alebo pokusy o manipuláciu, to všetko sa odohrávalo ďaleko za našimi brehmi. Tvrdenia, že tento muž spolupracoval so zahraničnými skupinami, alebo že tieto zločinecké aktivity majú svoj pôvod v Singapure, sa nezakladajú na dôveryhodných dôkazoch," uviedol sudca Sundareš Menon.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona