Singapurský premiér a jeho súrodenci sa hádajú o poslednú vôľu expremiéra

NETKY.SK • 14 Jún 2017, 13:54 • 2 min
Singapurský premiér a jeho súrodenci sa hádajú o poslednú vôľu expremiéra

SINGAPUR - Medzi premiérom Singapuru a jeho súrodencami sa v stredu strhol ostrý konflikt v súvislosti s naplnením poslednej vôle ich otca, zakladateľa a bývalého premiéra Singapuru.

slovakia

left justify in out

Nezhody poskytujú zriedkavý pohľad do narušených vzťahov v prominentnej rodine po smrti Leeho Kuana Yewa, ktorý pevnou rukou viedol Singapur vyše tri desaťročia a výrazne sa pričinil o transformáciu ostrova chudobného na prírodné zdroje na prosperujúce a rušné finančné centrum s minimálnou kriminalitou a takmer nulovou korupciou.

Lee zomrel ako vdovec v roku 2015. Jeho rodinní príslušníci vrátane jeho syna, súčasného premiéra Leeho Hsiena Loonga, sa hádajú o spôsob naplnenia jeho poslednej vôle, ktorá hovorí o demolácii jeho domu. Namiesto toho niektorí žiadajú prestavbu domu na múzeum alebo budovu kultúrneho dedičstva. S takýmto riešením pôvodne súhlasili všetky tri jeho deti vrátane premiéra.

V najnovšom vyhlásení ale dvaja súrodenci Leeho obvinili, že vykonáva kroky v rozpore s otcovou poslednou vôľou v záujme posilniť svoj politický kapitál. Sestra premiéra, známa neurochirurgička Dr. Lee Wei Ling a jeho brat, biznismen Lee Hsien Yang vyhlásili, že "dochádza k zneužívaniu pozície premiéra a vplyvu, ktorý má na parlament Singapuru a jeho orgány, na osobné záujmy." "Stratili sme dôveru v Hsien Loonga, či už ako brata alebo politického lídra," píšu premiérovi súrodenci.

"Som veľmi sklamaný, že sa moji súrodenci rozhodli riešiť rodinné záležitosti verejným vyhlásením. Ich vyjadrenie narúša česť nášho otca. Urobím všetko pre to, aby som konal správne, tak, ako by konali moji rodičia. Zároveň sa budem snažiť naďalej slúžil Singapuru čestne a zo všetkých mojich síl," reagoval na obvinenia singapurský premiér.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona