Singapurčania naleteli cukrárovi

NETKY.SK • 5 December 2013, 09:28 • 2 min
Singapurčania naleteli cukrárovi

SINGAPUR - Z nečakaného hrdinu Singapurského maratónu sa vykľul podvodník. Štyridsaťtriročný cukrár Tam Chua Puh šokoval organizátorov, keď dobehol do cieľa nedeľňajších pretekov ako prvý z domácich vytrvalcov v čase 2 hodiny a 46 minút.

slovakia

left justify in out

Keď zistili, že vynechal všetky kontrolné stanovištia, diskvalifikovali ho. Nakoniec sa sám priznal, že v skutočnosti mal v nohách iba asi šesť kilometrov. Ďalej pre bolesť kolena nevládal, tak to vzal skratkou priamo k cieľu - v bejzbalovej čiapke, voľných krátkych nohaviciach a s bandážou na kolene. Chvíľu si dokonca vychutnával pocty pre najlepšieho singapurského účastníka, odhalenie prišlo až po dekorovaní víťazov.

Tam pre denník The Straits Times uviedol, že mu išlo iba o to, aby dostal medailu a tričko za dokončenie maratónu. Navyše sa priznal, že to nebol jeho prvý podfuk. Podvádzal aj na uplynulých dvoch ročníkoch - po polovici pretekov vzdal a nechal sa zdravotníckym autom odviezť bližšie k cieľu, kde pokojne pokračoval. 

"Je mi ľúto, ak som sa niekoho dotkol. Nikdy som nemal v úmysle spôsobiť organizátorom nepríjemnosti. Jednoducho som nechcel v polovici odísť domov. Bolo by to vyvesenie bielej zástavy," povedal Tam. 

Singapurský maratón 2013 vyhral časom 2:14:00 h Keňan Luka Kipkemboi Chelimo, najrýchlejší domáci bežec Mok Jing Ren finišoval o 40 minút neskôr, 8 minút po Tamovi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies