Singapurčan sa nehlási ku kamerunskému tipu

NETKY.SK • 2 Júl 2014, 10:53 • 2 min
Singapurčan sa nehlási ku kamerunskému tipu

RIO DE JANEIRO - Singapurčan Wilson Raj Perumal poprel, že pred zápasom futbalových majstrovstiev sveta v Brazílii medzi Kamerunom a Chorvátskom tipoval prehru afrického tímu 0:4 a červenú kartu pre hráča zdolaného mužstva.

slovakia

left justify in out

Jeho údajná predpoveď sa splnila do bodky. Vyrukoval s ňou nemecký časopis Der Spiegel a spustil tým vyšetrovanie Kamerunskej futbalovej federácie (Fecafoot), ktorej etická komisia mieni preveriť až sedem hráčov. Vylúčený bol Alex Song, ktorý úplne nezmyselne udrel do chrbta Maria Mandžukiča pri bežeckom súboji. V tomto zápase sa stala aj ďalšia podozrivá udalosť, v jeho závere sa do seba pustili dvaja kamerunskí futbalisti. Priamo na trávniku sa takmer pobili Benoit Assou-Ekotto a Benjamin Moukandjo. Prvý menovaný zaútočil hlavičkou v štýle Zinedina Zidana do tváre spoluhráča, oddeliť ich musel až útočník Pierre Webó.

 

Perumal prostredníctvom autorov svojho životopisu uviedol, že všetko bolo inak. S redaktorom vraj komunikoval cez sociálnu sieť až tri dni po predmetnom zápase, nie pred ním. "Vôbec nepadla zmienka o štyroch góloch alebo červenej karte. Som šokovaný a znechutený, že rešpektovaný časopis ako Der Spiegel zašiel tak ďaleko a doslova vyfabrikoval moje vyjadrenie s cieľom vyvolať škandál o ovplyvnení zápasu. Ospravedlňujem sa kamerunskej federácii a fanúšikom, ak som im neúmyselne ublížil, nebol to môj zámer. Verím, že Der Spiegel spraví to isté, pretože vložil do mojich úst slová, ktoré z nich nikdy nevyšli," bránil sa Singapurčan známy svojou pochybnou minulosťou. Vo Fínsku ho odsúdili za ovplyvňovanie zápasov, podozrivo operoval aj v Afrike. 

 

Tlačovej agentúre AP zaslal kópiu facebookovej konverzácie s novinárom Rafaelom Buschmannom, datovaná je 21. júnom, teda tri dni po zápase Kamerun - Chorvátsko. "Kamerun je dosiahnuteľný, myslím si. V tíme majú asi sedem hnilých jabĺk," píše sa v nej o "neskrotných levoch". 

Buschmann si za svojím tvrdením stojí, s Perumalom sa vraj spojil pár hodín pred zápasom. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona