Singapurčan dostal za podvod štyri roky väzenia

NETKY.SK • 21 September 2015, 13:52 • 2 min
Singapurčan dostal za podvod štyri roky väzenia

SINGAPUR - Singapurčan Radžendran R. Kurusamy sa oficiálne živil stavebným dozorom, ale v rozpore so zákonom si privyrábal aj uzatváraním stávok na dohodnuté výsledky stretnutí, za čo si odsedí vo väzení štyri roky.

slovakia

left justify in out

V pondelok ho uznali vinným z podvodu, ktorého sa dopustil podplatením trénera reprezentácie Východného Timoru Orlanda Marquesa Henriquesa Mendesa. Radžendran sa priznal, že 28. mája ponúkol Mendesovi 15-tisíc singapurských dolárov (9442 eur) za to, že jeho tím udrží úvodných 20 minút zápasu hier juhovýchodnej Ázie s Malajziou bezgólovú remízu a potom prehrá o pár gólov. Tréner, ktorý v tom čase pôsobil aj ako technický riaditeľ Futbalovej federácie Východného Timoru, údajne súhlasil. Radžendran sľúbil po 4000 singapurských dolárov (2518 eur) aj siedmim hráčom a k želanému výsledku mal prispieť tiež indonézsky rozhodca Nasiruddin. Ten v júli dostal trest 30 mesiacov odňatia slobody.


Podvod sa podarilo odhaliť ešte pred zápasom, ktorý sa skončil víťazstvom Malajzie 1:0. Štyroch protagonistov na čele s Radžendranom zadržali 30. mája. Výber Východného Timoru skončil v základnej skupine na piatom mieste a nepostúpil do semifinále.


Singapurčan nie je pre miestne úrady neznámou firmou, v roku 1997 ho odsúdili na 27 mesiacov odňatia slobody pre pokus podplatiť troch hráčov najvyššej domácej futbalovej súťaže. O dva roky "vyfasoval" ďalších 24 mesiacov, keď presvedčil 20-tisíc singapurskými dolármi (12 590 eur) väzenského dozorcu, aby mu prepašoval do cely mobilný telefón. Ten potom využíval na uzatváranie stávok a súkromné hovory. V minulosti pracoval aj pre známeho stávkového podvodníka Wilsona Raj Perumala.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona