Vynašli prístroj na bozkávanie na diaľku, volá sa Kissenger

NETKY.SK • 24 Júl 2012, 21:03 • 2 min
Vynašli prístroj na bozkávanie na diaľku, volá sa Kissenger

Vynašli prístroj na bozkávanie na diaľku, volá sa Kissenger

slovakia

left justify in out

img

Dvojice, ktorým pre vzťah na diaľku chýba bozkávanie, sa možno dočkajú riešenia. Odborník na robotiku Hooman Samani z Národnej singapurskej univerzity vynašiel prístroj v tvare hlavy, ktorá má veľké silikónové pery citlivé na dotyk. Táto pomôcka menom Kissenger, ktorú v júni predstavil na vedeckej konferencii vo Veľkej Británii, umožní párom vymieňať si bozky prostredníctvom internetu. Na jej uvedenie do predajní sa však stále čaká.

Zamilované dvojice svojich Kissengerov musia pomocou USB pripojiť k počítaču, zapnúť internet a začať bozkávať silikónové pery. Tým spustia senzory hýbajúce prístrojom ich partnera a pomocou webkamery sa na seba môžu i pozerať. "Najdôležitejšie bolo preniesť intenzitu, tlak a tiež tvar pier," uviedol pre agentúru AFP Samani, ktorý si sám Kissengera vyskúšal. Špeciálny silikónový materiál podľa jeho slov zvolil preto, že ponúka najrealistickejší zážitok. Ako však povedal, s komerčným využitím ešte počká, a to i napriek množstvu ponúk, ktoré dostáva. Vedec totiž ešte chce vyriešiť etickú stránku svojho vynálezu. "Bozkávanie je veľmi intímna záležitosť, takže ak chceme tento produkt uviesť na trh, musíme sa vyrovnať s touto citlivou otázkou. Musíme začať s dôkladným výskumom zo sociálneho a kultúrneho hľadiska," vyjadril sa Samani, ktorý svoju špecializáciu volá lovotics, t.j. skúmanie vzťahu medzi robotmi a ľuďmi.

Zdroj:SITA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies