Sinéad O'Connor: Hádka s Miley Cyrus odštartovala dôležitý dialóg

NETKY.SK • 15 November 2013, 14:46 • 2 min
Sinéad O'Connor: Hádka s Miley Cyrus odštartovala dôležitý dialóg

LOS ANGELES - Írska speváčka Sinéad O'Connor je presvedčená, že jej nedávna roztržka s mladšou kolegyňou Miley Cyrus odštartovala dôležitý a hodnotný dialóg o stave hudobného priemyslu.

slovakia

left justify in out

"Hudobný priemysel je skazený... Je plný upírov a pasákov," vyhlásila pre týždenník Time. V hádke so Cyrus podľa jej slov obe speváčky neplánovane poukázali na dôležité veci a dokázali rozvíriť debatu o duševnom zdraví a ľudských právach. Zároveň dodala, že mnoho mladých umelcov a umelkýň podľa nej v prípade osobných problémov čelí mediálnemu lynčovaniu. "Som za to, aby tieto hviezdy získali viac rešpektu," povedala.

Roztržku medzi speváčkami spôsobil otvorený list, v ktorom O'Connor varovala Cyrus pred hudobným priemyslom, ktorý ju podľa nej iba využíva a bohatne na jej vyzývavom správaní a nahote. Na to 20-ročná speváčka reagovala prostredníctvom mikroblogovacej siete Twitter, kde zverejnila fotografiu O'Connor z roku 1992, na ktorej trhá fotografiu pápeža. Pripomenula tiež, že jej staršia kolegyňa pred dvoma rokmi žiadala cez Twitter o pomoc psychológa a naznačila, že Sinéad trpí bipolárnou poruchou. O'Connor to ale poprela. 

Sinéad Marie Bernadette O'Connor zaujala verejnosť už počas 80. rokov minulého storočia, a to vďaka svojmu debutovému albumu The Lion and the Cobra (1987). Celosvetovú slávu jej však prinieslo v roku 1990 prespievanie Princovej skladby Nothing Compares 2U. Tá bola súčasťou jej druhej štúdiovky I Do Not Want What I Haven't Got (1990), na ktorú postupne nadviazala aj ďalšími siedmimi nahrávkami - Am I Not Your Girl? (1992), Universal Mother (1994), Faith and Courage (2000), Sean-Nós Nua (2002), Throw Down Your Arms (2005), Theology (2007) a How About I Be Me (And You Be You)? (2012). 

Miley Cyrus, ktorá sa v poslednom čase dostáva do povedomia najmä rôznymi kontroverziami, sa preslávila účinkovaním v seriáli spoločnosti Disney Hannah Montana (2006 - 2011) o normálnom dievčati Miley Stewart, ktoré vedie tajný život speváckej hviezdy. Na svojom konte má štyri štúdiové albumy Meet Miley Cyrus (2007), Breakout (2008), Can't Be Tamed (2010) a najnovší Bangerz, ktorý vyšiel v októbri 2013. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona