Šimunič dostal za nacistické pokriky stop na 10 duelov

NETKY.SK • 16 December 2013, 19:46 • 2 min
Šimunič dostal za nacistické pokriky stop na 10 duelov

ZÜRICH - Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) potrestala Josipa Šimuniča zákazom aktívnej činnosti na desať súťažných zápasov, čo v praxi znamená, že chorvátsky reprezentant si nezahrá ani na MS 2014 v Brazílii. Informovala agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Tridsaťpäťročný obranca, ktorý v národnom tíme odohral 105 stretnutí, si neodpustil nacistické prejavy po skončení odvetného barážového zápasu kvalifikácie MS 2014 proti Islandu. "Ak berieme do úvahy všetky okolnosti prípadu a zhodnotíme vážnosť incidentu, tak komisia rozhodla, že hráča suspenduje na desať stretnutí. Prvé zápasy si hráč odpyká počas finálového turnaja MS 2014," uviedla vo svojom vyhlásení FIFA.

Šimunič, ktorý súčasne dostal aj finančnú pokutu 30.000 švajčiarskych frankov, sa nesmie ani objaviť na štadiónoch, kde bude hrať Chorvátsko najbližších desať medzištátnych stretnutí. Po novembrovom barážovom zápase na štadióne v Záhrebe vzal Šimunič mikrofón do ruky a vyzval fanúšikov na skandovanie pokrikom: "Za rodnú krajinu". Oni mu odpovedali: "Sme pripravení!". Na tejto interakcii by nebolo nič nevšedné, ak by nešlo o nacistický pozdrav   v Chorvátsku z obdobia II. svetovej vojny.

Šimunič, ktorý je hráčom Dinama Záhreb uviedol, že zámerne neurobil nič zlé. "Ako Chorvát, ktorý sa narodil a vyrástol vo svojej rodnej krajine, si s ňou spájam domov, lásku a teplo s pozitívnymi hodnotami," reagoval futbalový veterán.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies