Simulovaný útok na výletnú loď má preveriť pripravenosť zložiek IZS

NETKY.SK • 22 Október 2010, 12:08 • 2 min
Simulovaný útok na výletnú loď má preveriť pripravenosť zložiek IZS

Simulovaný útok na výletnú loď má preveriť pripravenosť zložiek IZS

slovakia

left justify in out

img

Simulovaný útok na výletnú loď v Bratislave má dnes v rámci operačno - taktického cvičenia preveriť pripravenosť zložiek integrovaného záchranného systému (IZS). Zámerom je preveriť schopnosť nasadenia, riadenia, ako aj súčinnosti jeho jednotlivých zložiek.
"Ako objekt útoku bola vybraná výletná loď, pretože nielen skúsenosti zo zahraničia nás denno-denne presviedčajú, že práve takéto objekty a dopravné prostriedky môžu byť predmetom teroristických útokov, ako aj miestom iných mimoriadnych udalostí," priblížil dnes na brífingu zámer cvičenia štátny tajomník Ministerstva vnútra (MV) SR Maroš Žilinka. Zároveň vyslovil presvedčenie, že výsledky, ktoré budú rezultovať z tohto cvičenia, prispejú ešte k zdokonaleniu profesionálnej úrovne zložiek IZS.
Na Tyršovom nábreží situáciu nacvičuje 28 zdravotníkov a 23 hasičov. Prítomní sú aj zástupcovia z polície. Napriek tomu sa občania o svoju bezpečnosť dnes nemusia obávať. "Sú tu ľudia, ktorí sú povolaní v čase svojho pracovného voľna. Neodkladná zdravotná starostlivosť je pre všetkých ľudí zabezpečená. Ostré operačné stredisko funguje stále rovnako," zdôraznila Dominika Šulková z operačného strediska Záchrannej zdravotnej služby SR.
Ako ďalej uviedla, cieľom dnešného cvičenia bolo preveriť pripravenosť záchranných zložiek, čo sa týka nehody s hromadným postihnutím osôb, pričom išlo o požiar na lodi spojený s teroristickým útokom. "Takéto cvičenia sú nesmierne potrebné pre celý IZS, aby všetky zložky boli súčinné a vedeli prísť na miesto včas," zdôraznila.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies