Šimšek: Turecko zostane verné demokratickým princípom

NETKY.SK • 23 Júl 2016, 10:14 • 2 min
Šimšek: Turecko zostane verné demokratickým princípom

ČCHCENG-TU - Turecko bude v dodržiavaní demokratických zásad naďalej pokračovať, povedal dnes v reakcii na neúspešný vojenský prevrat a vyhlásenie výnimočného stavu podpredseda tureckej vlády Mehmut Šimšek.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

"Napriek tomu, čo sa pred týždňom v Turecku stalo, my sa budeme pevne držať demokratických princípov," ubezpečil Šimšek predstaviteľov skupiny najväčších ekonomík sveta G-20. "Skutočne sa toho veľa nemení," povedal turecký vicepremiér.

 

Šimšek vystúpil s prejavom na zasadaní ministrov financií a guvernérov centrálnych bánk skupiny G-20, ktoré sa koná v Čcheng-tu, hlavnom meste juhočínskej provincie S'-čchuan.

 

Po minulotýždňovom pokuse o vojenský prevrat bolo v Turecku zatknutých dovedna už 10.410 ľudí, povedal v piatok tlačovej agentúre Anatólia turecký prezident Recep Tayyip Erdogan.

 

Turecko vo štvrtok vyhlásilo 90-dňový výnimočný stav. Erdogan hovorí, že po zmarenom pokuse o puč, pri ktorom zomrelo 260 ľudí, je tento mimoriadny stav nevyhnutný na obnovenie poriadku.

 

Rýchlosť, akou toľké zatknutia prebehli, znepokojila mnohých západných spojencov Turecka, ktorí následne vyjadrili obavy, že maloázijská krajina sa čoraz rýchlejšie vydáva na cestu autoritatívneho režimu.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies