Sims a Modré Hory absolvujú spoločné česko-slovenské miniturné

NETKY.SK • 27 Február 2017, 08:55 • 2 min
Sims a Modré Hory absolvujú spoločné česko-slovenské miniturné

BRATISLAVA - Americký rapper Sims a slovenská skupina Modré Hory absolvujú v apríli krátke česko-slovenské turné, v rámci ktorého odohrajú štyri koncerty za štyri dni.

slovakia

left justify in out

Konkrétne sa predstavia 9. apríla v košickom komplexe Kasárne/Kulturpark, o deň neskôr v bratislavskej Fuge, 11. apríla v Kabinete Múz v Brne a napokon 12. apríla v pražskom Café v lese. Vystúpenia budú zároveň súčasťou Simsovho európskeho turné k albumu More Than Ever (2016), ktoré odštartuje 1. apríla v Londýne. V rámci neho vystúpi napríklad aj 7. apríla vo viedenskom bare Rhiz a o deň neskôr v budapeštianskom klube Dürer Kert.

Tridsaťštyriročný Sims, celým menom Andrew Sims, pochádza z Minnesoty a na hudobnej scéne sa pohybuje od roku 2001, keď spoluzakladal skupinu Doomtree. S ňou vydal štúdiovky Doomtree (2008), No Kings (2011) a All Hands (2015). Ako sólový interpret má na konte albumy Lights Out Paris (2005), Bad Time Zoo (2011), spomínaný More Than Ever a štyri EP nahrávky.

Projekt Modré Hory vznikol v roku 2007 a tvorí ho dvojica rapperov Bene a Lyrik, pričom s nimi často spolupracujú hudobníci Roland Kánik a Marián Jaslovský či producenti Peko a Karaoke Tundra. Ich debutový eponymný album vyšiel v roku 2008, pričom ešte predtým ponúkli mixtape Dobré slohy a EP nahrávku Posledný román pre mužov. O rok neskôr vydali Dobré slohy 2 a v roku 2013 druhú štúdiovku s názvom Big Beat. Vlani uviedli na trh knihu Dobré slohy.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies