Simply Red vystúpia v Prahe aj vo Viedni

NETKY.SK • 4 November 2014, 11:41 • 2 min
Simply Red vystúpia v Prahe aj vo Viedni

PRAHA - Anglická skupina Simply Red oznámila, že pri príležitosti 30. výročia svojho založenia absolvuje na budúci rok európske turné, v rámci ktorého sa predstaví aj v Českej republike a Rakúsku. Pôjde o ich prvé koncerty od decembra 2010, keď absolvovali rozlúčkové vystúpenie v londýnskej O2 Arene a následne ukončili činnosť.

slovakia

left justify in out

Simply Red odštartujú turné 20. októbra v dánskom Odense, následne sa presunú do Varšavy a potom do Prahy a Viedne. V českej metropole zahrajú 26. októbra vo Fóre Karlín a vo Viedni o deň neskôr v Stadthalle. Neskôr sa kapela v zložení Mick Hucknall (vokály), Ian Kirkham (saxofón), Kenji Suzuki (gitara), Steve Lewinson (basgitara), Dave Clayton (klávesy), Roman Roth (bicie) a Kevin Robinson (trubka a flauta) predstaví aj v Nemecku, Švajčiarsku, Taliansku, Francúzsku, Belgicku, Holandsku, Veľkej Británii a Írsku, pričom celkovo odohrá 35 koncertov. Vstupenky sa dostanú do predaja v piatok 7. novembra. 

 

Pôvod skupiny Simply Red siaha do roku 1976. Jej pôvodní členovia najskôr tvorili zostavu The Frantic Elevators, ktorá existovala sedem rokov. Po jej rozpade sa Hucknall spojil s manažérom Elliotom Rashmanom a v roku 1985 založili skupinu pod názvom Simply Red, ktorý evokuje Hucknallovu farbu vlasov, jeho priazeň futbalovému klubu Manchester United, ako aj ľavicovú politickú orientáciu. Medzinárodný úspech zaznamenal už ich prvý singel Money's Too Tight (To Mention). Počas svojej kariéry vydali desať štúdiových albumov a preslávili sa hitmi ako If You Don't Know Me By Now, Fairground, Oh! What A Girl, Holding Back The Years alebo Stars. Hucknall po rozpade kapely vydal sólový album American Soul (2012), ktorým nadviazal na svoju prvú sólovku Tribute To Bobby z roku 2008. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona