Šimonek končí s vrcholovým športom

NETKY.SK • 15 Október 2014, 13:41 • 2 min
Šimonek končí s vrcholovým športom

BRATISLAVA - Bývalý slovenský mládežnícky reprezentant Arnold Šimonek pre zdravotné problémy končí s vrcholovým futbalom.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťštyriročný útočník (nar. 19. septembra 1990) naposledy účinkoval vo fortunaligovom klube Spartak Myjava, kde prišiel v auguste na polročné hosťovanie z tímu najvyššej českej súťaže FC Vysočina Jihlava.

 

"Dôvodom sú pretrvávajúce zdravotné problémy. Už to ďalej nejde, cítil som sa slabý," vyjadril sa pre denník Šport Šimonek, ktorý odohral za Myjavu šesť duelov bez gólového zápisu. Rodáka z Nových Zámkov a bývalého hráča Nitry (2007 - 2012) prenasledovali ťažkosti. Počas pôsobenia v tureckom Manisaspore (2013 - 2014) musel byť hospitalizovaný na infekčnom oddelení. Lekári ani po viacerých odborných vyšetreniach nevedeli prísť na príčinu jeho zdravotných "patálii". Telo 192 cm vysokého futbalistu prepadol neznámy vírus, mal vysoké teploty, infekcia sa mu dostala do svalov a šliach, cítil sa stále unavený. 

 

Futbal nehral šesť mesiacov, liečil sa v Turecku, ale aj v Česku i na Slovensku. V Jihlave by na trávniku nedostal dostatočný priestor, preto pristal na ponuku hosťovať v Myjave do 30. januára 2015. "Po liečení v Česku bolo chvíľu dobre, ale teraz sa to vrátilo. Je zbytočné niečo siliť, preto som sa rozhodol s vrcholovým futbalom skončiť. Na aké dlhé obdobie, to ukáže môj zdravotný stav," dodal pre Šport Arnold Šimonek. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona