Šimončič: SARIO má asi 70 projektov, s potenciálom na 25-tisíc pracovných miest

NETKY.SK • 15 Jún 2017, 15:54 • 2 min
Šimončič: SARIO má asi 70 projektov, s potenciálom na 25-tisíc pracovných miest

BRATISLAVA - Slovenská agentúra pre rozvoj investícií a obchodu (SARIO) eviduje asi 70 investičných projektov za približne 2 miliardy eur. Informoval o tom dnes na stretnutí s médiami generálny riaditeľ SARIO Róbert Šimončič.

slovakia

left justify in out

"Momentálne máme rozrobených do 70 projektov, ktoré môžu predstavovať investície do 2 miliárd eur a do 20.000 až 25.000 (pracovných) miest. Treba to chápať tak, že rozpracovaný projekt znamená, že môže trvať aj dva roky. Projekty sú teda v rôznej úrovni rozpracovania, v rôznych oblastiach," priblížil.

 

"Za posledných asi päť rokov vidíme niekoľko trendov, a to jednak vyšší počet investícií, teda vyšší záujem o Slovensko. Druhým trendom je príchod investícií s vyššou pridanou hodnotou pre SR, viac ako pre iné krajiny. Cieľom už nie je teda len kvantita, tlačíme aj na kvalitu investícií, ktorá za posledné štyri až päť rokov ide smerom hore," doplnil.

 

Z hľadiska regionálneho rozdelenia 25 až 30 % investícií je podľa šéfa SARIO nasmerovaných na východ SR. "Máme aj do 15 projektov do tzv. nízko rozvinutých okresov (NRO)," dodal Šimončič. Medzi rozpracovanými projektmi sú podľa neho jednak technologické projekty, projekty tzv. centier strategických služieb, ako aj projekty z oblasti výskumu a vývoja (R&D).

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona