Simon Yates bol pozitívny, na vine je vraj tímový lekár

NETKY.SK • 29 Apríl 2016, 09:02 • 2 min
Simon Yates bol pozitívny, na vine je vraj tímový lekár

SYDNEY - Britský cyklista Simon Yates neprešiel antidopingovou kontrolou po marcových pretekoch Paríž - Nice, jeho tím Orica GreenEdge to pripisuje administratívnej chybe.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťtriročný jazdec mal nepriaznivý analytický výsledok na liek terbutalín, ktorý užíval pri astme. Tímový lekár ho síce uviedol do spisu pre potreby antidopingových komisárov, ale vlastnou chybou formálne nepožiadal o terapeutickú výnimku na jeho užívanie. Preto sa prípad posudzuje ako porušenie pravidiel zo strany majstra sveta v bodovacích pretekoch na dráhe z Minska 2013.


"Ide o výsostne ľudskú chybu, lekár za ňu prevzal plnú zodpovednosť. Simon Yates nespravil nič zlé. Tím sa hlási k zodpovednosti a Simonovi poskytne stopercentnú podporu," vyhlásilo zoskupenie Orica GreenEdge krátko po tom, ako britská asociácia British Cycling referovala o prípade bez uvedenia jazdcovho mena. Tím v súčasnosti rieši celú záležitosť s Medzinárodnou cyklistickou úniou (UCI).

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona