Simon vyzýva Kotlebu, aby odstúpil z funkcie predsedu BBSK

NETKY.SK • 17 December 2015, 11:39 • 2 min
Simon vyzýva Kotlebu, aby odstúpil z funkcie predsedu BBSK

BRATISLAVA – Podpredseda strany Most-Híd Zsolt Simon ako krajský predseda Mosta-Híd v Banskobystrickom kraji vyzýva Mariana Kotlebu, aby odstúpil z postu predsedu Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) a ďalej neškodil občanom regiónu.

slovakia

left justify in out

„Marian Kotleba svojím konaním dosiahol, že celý samosprávny kraj, a v rámci toho aj najmenej rozvinuté regióny Gemera a Novohradu, nebudú mať prístup k eurofondom na opravu ciest 2. a 3. triedy, sociálne zariadenia, stredné školy, ani na ďalšie rozvojové aktivity,“ vysvetlil pre agentúru SITA Simon. Kotleba sa podľa neho predviedol ako osoba neschopná riadiť vyšší územný celok a pomáhať občanom. „Zotrvaním vo funkcii škodí občanom tohto regiónu,“ dodal Simon. Poslanec za Most-Híd zároveň vyslovuje nesúhlas so zámerom vlády, aby kompetencie riadiaceho orgánu pre využívanie eurofondov prešli na mesto Banská Bystrica . „Vo vedení mesta Banská Bystrica nie sú zastúpené ďalšie regióny. Fondy Európskej únie sú pre celý región a nielen pre samotné mesto,“ pripomína Simon.

 

Kotleba má dlhodobo výhrady k spôsobu, akým sa čerpajú eurofondy. Ešte vo februári tohto roka premiér Robert Fico konštatoval, že Banskobystrický samosprávny kraj môže prísť o kompetencie v oblasti eurofondov, pretože pre nečinnosť predsedu kraja Kotlebu z nich nečerpá zdroje. Vinou Kotlebovej nečinnosti už Banskobystrický kraj podľa predsedu vlády prišiel o niekoľko miliónov eur z eurofondov, ktoré mohol použiť na opravu ciest či domovov sociálnych služieb. BBSK sa tak podľa Fica stáva znevýhodneným v porovnaní s inými krajmi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies